Diensten Climafloor

Onze diensten

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Climafloor is een jong bedrijf die zich presenteert als partner van de installateur op het gebied van het verleggen van vloerverwarming systemen.

Vakmanschap staat voorop en daarom leveren we alleen werk op waar we trots op zijn.

Vraag direct een offerte aan

Kwaliteit

Climafloor heeft bewust gekozen om te werken met alleen de meest hoogwaardige systemen en materialen die zich al jarenlang bewezen hebben van het Duitse kwaliteitsmerk Viega. Met deze kwaliteitsmerken zijn wij in staat om vanaf de eerste schets tot aan de oplevering de installateur te ontzorgen en hoogwaardige afgiftesystemen te installeren die kostenefficiënt en duurzaam zijn.

Infrezen in dekvloeren, beton- en tegelvloeren

Infrezen word vaak toegepast in een al bestaande situatie. Veel woningen zijn voorzien van een betonvloer, daar bovenop ligt de dekvloer. dit zorgt er voor dat er sprake is van een snelle opwarmtijd van de vloer, de slangen liggen namelijk tegen het oppervlakte aan. Deze manier van vloerverwarming kan zowel  als bijverwarming als hoofdverwarming in worden gezet. 

Binden op staalnetten

Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is of infrezen niet mogelijk is, wordt de vloerverwarmingsslang gebonden op een gegalvaniseerd staalnet.
Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden zoveel mogelijk tegen te gaan (let op: reflectiefolie heeft geen isolatiewaarde). De randen worden voorzien van randisolatie om krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarmingsslang wordt bevestigd.

Noppenplaat

Een noppenplaat is een kunststofplaat met opstaande noppen waartussen de buis geklemd zit. De plaat is verkrijgbaar als ‘kale’ noppenplaat (zonder isolatie), met 10mm isolatie en met 30mm isolatie. Met deze verschillende noppenplaten is een vloeropbouwhoogte al mogelijk vanaf 35mm. De vloer is af te werken met een cement dekvloer of anhydrietvloer. 

Tackerplaat

Op de dragende vloer wordt een tackerplaat aangebracht. De standaard tackerplaat heeft een dikte van 25 of 30mm. Deze platen hebben zowel een warmte- als een geluidsisolerende functie. De randen en/of muren worden voorzien van randisolatie om krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen. Hierna wordt de buis op de platen vastgezet. Doordat ze een geluidsisolerende functie hebben is deze manier van vloerverwarming uitermate geschikt voor gestapelde bouw.

Wandverwarming

Wandverwarming is vooral bedoeld als extra comfort of als alleen vloerverwarming niet voldoende is. deze vorm van verwarming wordt vooral toegepast in luxe badkamers. Alleen verwarmen met wandverwarming raden wij voor de meeste gevallen af.

Droogbouwsysteem

Droogbouwsystemen zijn erg geschikt voor een bestaande woning of een renovatie project. De vloerverwarming word niet in de cementvloer geplaatst, maar in een isolatieplaat. Hierdoor is de belasting veel lager en kan deze bijvoorbeeld ook over een bestaande houten ondervloer gelegd worden. De opbouwhoogte bedraagt slechts 18mm. Aangezien ook hier de buizen aan het oppervlak liggen zal het ook veel sneller warm worden in de woning.

 

Kortom, experts in vloerverwarmingssystemen van hoogwaardige kwaliteit. 

Wij zijn trots op wat we maken

Hieronder zie je een aantal voorbeelden. Kijk gerust verder.

Bekijk al onze projecten Neem contact met ons op
shadow
shadow shape Waarom Climafloor
Waarom Climafloor

Waarom kiezen voor Climafloor?

  • Persoonlijk
  • Gepassioneerd
  • Vernieuwend
  • Verantwoordelijk